Hírek

Aktuális híreink

Legfrissebb hírek   -   2020. szeptember 27.

- 2020. október 9-én 8 és 17 óra között CIVIL VÉRADÁS lesz a Szombathelyi Területi Vérellátó épületében (Szombathely, Dr. István Lajos körút 3.).
A legtöbb személyt felvonultató civil szervezetet és véradót jutalomban részesítik. Személyi igazolványra, lakcímkártyára, és Taj kártyára lesz szükség.
Jelentkezni lehet az Elnöknél 2020. szeptember 30-ig a 30/747-1854-es telefonon.

- Ezúton köszönjük meg az adójuk 1%-os felajánlását, mely 214.463.-Ft bevételhez juttatta az Egyesületet. Az összeget, útjavításra fogjuk használni.
Legfrissebb hírek   -   2020. szeptember 2.

- Felhívjuk a kerttulajdonosok figyelmét arra, hogy területünkön a megengedett sebesség 30 km/h. A gyorshajtókkal szemben rendszám alapján eljárást kezdeményezünk.
- Több alkalommal tapasztaltuk a kóbor kutyák szabadon való csavargását, vagy gazdik póráz nélkül szabadon engedik a kutyájukat. A kóbor kutyákat befogatjuk, a gazdikat meg figyelmeztetjük a kötelességükre.
- A Szombathelyi MJV. Önkormányzata részéről Dr. Nemény András Polgármester saját keretéből 200.000 Ft-tal támogatta a volt erdészház és az Egyesület közötti szombathelyi önkormányzati út zúzalékos felületi kezelését. Az anyag elterítését és betömörítését az Egyesület végezte el augusztus 24-25-én. A kerttulajdonosok végre normális úton érhetik el kertjeiket. Az Egyesület vezetősége kéri a kerttulajdonosokat, a sebesség (30km/h) betartására.
- Dr. Majthényi László a Vas Megyei Közgyűlés Elnöke, szintén saját keretéből 100.000 Ft-tal támogatta a parcella utak javítását, a pénzből vett zúzalékot 2020.08.24-én elterítettük.
- Az utak további javítását szeptember hónapban folytatjuk.
Közgyűlés   -   2020. július 26.

Értesítjük a Tisztelt Kerttulajdonosokat, hogy a 2020. március 27-én elmaradt KÖZGYŰLÉS 2020. augusztus 7-én 16 órakor lesz megtartva. A meghívó ITT olvasható!
Tartozók listája   -   2020. július 10.

A tagdíj fizetési határideje április 30. volt. A tartozók telekszámait utcákra bontva ITT olvashatja!Vezetőségi ülés   -   2020. április 31.

2020. május 28-án tartotta az Egyesület a kibővített vezetőségi ülését, amelynek jegyzőkönyvét ITT olvashatja!Legfrissebb hírek   -   2020. május 15.

- Lejárt a befizetési határidő a tagdíjaknál és úthasználati díjaknál. 2020. április 30-ig 360-an fizettek, 180-an nem tettek eleget kötelességüknek. Nem kell a postára menni, a csekken szereplő 11747006-20138884-es OTP-nél vezetett számla számra is lehet utalni, a telekszám feltüntetésével.
- 2020. május 13-án 55 tonna anyagot terítettünk szét azon helyeken, ahol nagyobb kátyúk voltak. Arra kérjük a tulajdonosokat, hogy gereblyével igazítsanak a leterített anyagon.
- Megkezdjük a gazos, műveletlen kertek összeírását, ezekről fényképfelvételt készítünk, felszólítjuk a tulajdonost a kaszálás, illetve rendrakás elvégzésére. Amennyiben a felszólításra nem történik intézkedés, az ügyet átadjuk a Földhivatal Földvédelmi Osztályának.
- A Szép Kertes mozgalommal kapcsolatban még nem tudunk információt adni, várhatóan a július hónap ad erre választ.
- Az elmaradt Közgyűlés megtartása is augusztus-szeptember hónapra várható, lehet az ünnepség helyszíne. A weboldalunkon és hirdetményen fogunk tájékoztatást adni.
- Az Elnökség kéri a kerttulajdonosokat arra, hogy a területen is tartsák be a megelőző szabályokat, vigyázzanak magukra.
Virágvásár   -   2020. április 30.

Az idén is megrendezésre kerül a virág- és palántavásár. A felhívás ITT olvasható!Elfogták a betörőket   -   2020. április 19.

Örömmel értesítjük a kerttulajdonosokat, hogy a 2020. április 5-i betörés tetteseit a Rendőrök elfogták. Két szombathelyi férfi garázdálkodott a területünkön. A Hajnalka, a Százszorszép, a Nefelejcs és a Pipacs utcában okoztak komoly károkat. A két elkövetőt a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták, melynek során mindketten beismerő vallomást tettek. A Rendőrség a betörésekből származó tárgyakat lefoglalta. Az Egyesületünk egyik kerttulajdonosának is köszönettel tartozunk ébersége miatt. Mindenkinek felhívjuk a figyelmét arra, hogy továbbra is legyünk éberek, figyeljük a gyanús gépjárműveket, személyeket.Rövid hírek   -   2020. április 12.

2020. április 5-én éjjel több ingatlant feltörtek ismeretlen betörők. Feldúlták az épületeket és szerszám tárolókat. Vittek gépeket, szerszámokat, berendezési tárgyakat, italokat. A Rendőrség vizsgálja az eseteket.
A kert tulajdonosoknak üzenjük, hogy ellenőrizzék többször ingatlanjaikat, ha betörést észlelnek, azonnal hívják a 112-es telefonszámot. Ami nagyon fontos, a telekszámot jól látható helyre írják ki és a telefonszámot adják meg az elnöknek, ha még nem tették meg. Járjunk nyitott szemmel, írjuk fel a gyanús autók rendszámát és típusát.
A betörőknek üzenjük, hogy több nappali és éjszakai figyelő pontot helyeztünk üzembe, és ha valakit tettenérünk, azt átadjuk a hatóságnak. Borzasztóan felháborító, hogy 25-30 éves munkát rombolnak le, mert az ő kedvük úgy kívánja. Idős emberek siratják az összekuporgatott kis vagyonukat.

Az Erdészeti ZRT. felhívja a kerttulajdonosok figyelmét arra, hogy a BÜFÉNÉL lévő szelektív hulladék gyűjtőket csak a szalonna sütőket látogatók használhatják, kerti hulladék elhelyezése tilos. Akit a kamera felvesz, azt nagyon megbüntetik.Felhívás   -   2020. április 2.

Rövid híreink ITT olvashatók!Szemétszállítás   -   2020. március 29.

Tilos az erdőszélben, erdőben kihordani a szemetet, nyesedéket, falevelet!!!

Az alsó hirdető táblához kirakott ablakokat elszállíttatta az elnökség az Egyesület pénzén. 7795 Ft-ba került a fuvar és a szeméttelepi díj!

Az É-D-i és Bükkfa utcai kanyarba kihordott szemetet is elszállíttattuk az Egyesület pénzén. 44.500 Ft-ba került a rakodás, a fuvar és a szeméttelepi díj!

Járjunk nyitott szemmel és figyelmeztessük a szemetelő kerttulajdonosokat a rend betartására. Az elnöknek is lehet bejelentést tenni ez ügyben.

Együttműködésüket előre is köszönjük.

Közgyűlés   -   2020. március 10.

Értesítjük a Tisztelt Kerttulajdonosokat, hogy a 2020. március 27-i KÖZGYŰLÉS a Koronavírus miatt elmarad. A kiküldött meghívókon csak az időpont változik. Az új időpontról a médián keresztül értesítünk mindenkit.
Köszöntő   -   2020. március 5.

Az Elnökség BOLDOG NŐNAPOT kíván az Egyesület összes Hölgy tagjának!Közgyűlés   -   2020. március 5.

Az idei évben is lesz évi közgyűlés. Ideje: 2020. március 27. A meghívó ITT olvasható!Felhívás   -   2020. január 22.

Területünkön 2019. december és 2020. január hónap során két tűzeset is történt, a tanulságokra a Vas Megyei Katasztrófavédelem levélben hívta fel a figyelmet:
- a hétvégi kertek kisházaiban több esetben okozott tüzet az épületből kivezetett füstcső szabálytalan bekötése. A könnyűszerkezetes hétvégi házban a fűtésre használt vegyes tüzelésű kályha füstcsöve melletti falszerkezet és szigetelés égett. A tűz átterjedt a tetőszerkezet egy részére is. A helyszínre kiérkezett tűzoltók a tüzet eloltották, az épületben lévő gázpalackot kihozták. Szerencsére, személyi sérülés nem történt.

Amire nagyon oda kell figyelni:
- A kályhák, kazánok, kéménybe vagy épületből való kivezetését szakszerűen kell megoldani égésbiztos anyaggal kell körbeburkolni
- Kályhák, kazánok mellett ne tartsunk éghető anyagot
- Elektromos fűtő berendezéseknél ugyancsak ügyeljünk az éghető anyagok közelségére /Rezsó, hősugárzó/
- Tűz esetén azonnal értesítsük a 112-es számon a Tűzoltóságot. Mondjuk be, hogy a séi Fekete fenyvesből telefonálok a Parkerdei Kertbarát Egyesület területéről, név, utca és telekszám megjelöléssel. Egyben értesítsük az elnököt is, 30/747-1854. -cNagyon fontos, hogy a telekszám legyen kiírva a kapura, vagy a házra
- A telek előtti fák útra hajló ágait mindenki köteles levágni, hogy a kivonuló tűzoltók, mentők haladását ne akadályozzuk. Közgyűlési határozat van rá, 2019.-ből. Aki ezt nem teszi meg, az Egyesület a kerttulajdonos költségére elvégezteti.
- Vigyázzunk egymásra, és ha rendellenességet észlelünk, hívjuk az illetékeseket és az elnököt.
Betörés   -   2020. január 3.

Felhívjuk a kerttulajdonosok figyelmét arra, hogy szilveszter éjjel két helyre is betörtek. Az egyik helyszín a Hajnalka utca 196-os kert, a másik a Reform u. 459-es kert. Mint már régebben is kértük a tulajdonosokat, sűrűbben látogassák kertjüket télen is, mert a járőrözés során nem látunk be minden alkalommal a kert bejárati oldalára így nem lehet észrevenni a betörést. Mindkét esetben rendőrségi feljelentés történt, a nyomozás elindult.
Felhívás   -   2019. november 13.

Felhívjuk a kerttulajdonosok figyelmét az alábbi téli teendőkre:

- A vízóra aknákat készítsük fel a fagyos időre, engedjük le a vizet, a vezetékeket víztelenítve tegyük fedett zárt helyre, a wc tartályokat víztelenítsük, a wc csészékbe pedig tegyünk egy fél liter fagyállót és takarjuk be.
- Akik kint laknak, Ők gondoskodjanak a külső vezetékek védelméről.
- Amennyiben vezeték elfagyás következik be, azonnal küldjenek SMS-t Patyi Gábor telefonjára (06-30/929-1148), név, telekszám és utca megnevezéssel.
- A kerti épületbe lehetőleg ne hagyjunk nagy értékű gépet, szerszámot. A nyílászárókat ellenőrizzük le, hogy zártak-e.
- A kertet legalább hetente egy alkalommal nézzük meg, hogy minden rendben van e. Ha betörést észlelünk, azonnal értesítsük a 112-es telefonon a rendőrséget. Mondjuk be, hogy a Séi Fekete fenyvesből, a Parkerdei Kertbarát Egyesület területéről telefonálunk, adjuk meg a nevet, utca- és telekszámot. Egyben értesítsük az elnököt is, a 06-30/747-1854 telefonszámon.
- Nagyon fontos, hogy a telekszám legyen kiírva a kapura, vagy a házra.
- Vigyázzunk egymásra, és ha rendellenességet észlelünk, hívjuk az elnököt.
Díjat kaptunk   -   2019. november 10.

Nagy örömmel tudatjuk az Egyesület tagjaival és az összes kerttulajdonossal, hogy a Szombathely Megyei Jogú Város Közgyűlése az „Év Civil Szervezete-díj” kitüntetést 2019. évben a Parkerdei Kertbarát Egyesületnek adományozta.

A Díj átadására 2019. november 9-én 18.00 órakor az Agora Művelődési és Sportházban, a Szent Márton Díjkiosztó Gála keretében került sor. Az ünnepségen a kitüntetést Molnár Lajos elnök vette át. Az Egyesületet harminc egyesületi tag képviselte.

Az elmúlt 25 év odaadó munkája alapján érte el az Egyesület ezt a kitüntetést. A 25 év alatt az 582 kert egy szép kertes övezet lett villamos- és vízhálózattal és elfogadható úthálózattal. A 2007 óta működő „Legszebb kert, Legrendezettebb utca” mozgalom pedig évente 150-200 kertet versenyeztet két kategóriában, melynek díjkiosztó ünnepségét minden év augusztus 20-án tartják.
Széleskörű kapcsolatrendszert alakítottak ki, tagjai a Szombathelyi Civil Kerekasztalnak , jó barátságot ápolnak a Parti Kertészettel, a Herman Ottó Szakközépiskolával, a Váci Mihály úti Nyugdíjas Klubbal, a Klapka György Hagyományőrző Lovas Polgárőr Egyesülettel, a Katasztrófavédelemmel, a Mentősökkel és a Rendőrséggel. Közel kétezer szombathelyi lakosnak biztosítják a szabadidős kikapcsolódást.
Ezúton köszönjük mindazoknak, akik javasolták Egyesületünket e kitüntető cím odaítélésére.
szk9-01Tartozók listája   -   2019. november 2.

A tagdíj fizetési határideje április 30. volt. A tartozók telekszámait utcákra bontva ITT olvashatja!Rövid hírek   -   2019. október 10.

- Felhívjuk a kerttulajdonosok figyelmét arra, hogy területünkön a megengedett sebesség 30 km/h. A gyorshajtókkal szemben rendszám alapján eljárást kezdeményezünk.
- Több helyen tapasztaljuk, hogy a fanyesedéket kihordják az útszélbe, vagy az erdőszélbe. A kirakott anyagot a tulajdonosok költségére (adott utca szemete) elszállíttatjuk.
- 2019. október 9-én éjjel a Nefelejcs utca - Telekköz utca csomópontnál hat kertet túrtak fel a vaddisznók, több tízezer forintos kárt okozva a tulajdonosoknak. Felhívjuk a tulajdonosok figyelmét arra, hogy szedjék fel a lehullott gyümölcsöt mert az is becsalogatja a vadakat. A Vadásztársaságot is értesítettük a problémáról. Több bejelentés érkezett elhullott rágcsálókról, az egész területünket beleértve. Itt főleg a kint lakók, állattartók figyelmét hívnánk fel a szakszerű hulladék kezelésére.
- Október 15-én lejár a felszólított kerttulajdonosok fizetési kötelezettsége. aki nem tesz eleget ebbéli kötelezettségének, ügyvéd által jelzáloggal terheltetjük meg a kertjüket.
Tartozók listája   -   2019. szeptember 16.

A tagdíj fizetési határideje április 30. volt. A tartozók telekszámait utcákra bontva ITT olvashatja!Tudósítás az ünnepségről   -   2019. augusztus 21.

Egyesüetünk idén is megtartotta a Legszebb kert, legrendezettebb utca verseny díjátadó ünnepségét, 2019. augusztus 19-én. Az eseményről a tudósítás elolvasható ITT!
A képek megtekinthetőek a Galériában!ÁRAMSZÜNET   -   2019. július 19.

Az E-on tájékoztatása alapján 2019. augusztus 9-én pénteken 8.00-16.00 óra között áramszünet lesz területünkön karbantartási munkák miatt!Területbejárás    -   2019. július 19.

A szép kertes bizottság 2019. július 27-én befejezi a kertek zsűrizését és javaslatát leteszi az elnökség elé. Az elnökség kibővített ülésén dönti el két kategóriában a helyezéseket!Tartozók listája   -   2019. július 7.

A tagdíj fizetési határideje április 30. volt. A tartozók telekszámait utcákra bontva ITT olvashatja!Rövid hírek   -   2019. május 13.

- A 2019.05.10-én megtartott palánta- és virágvásár szép időben megtörtént. A kerttulajdonosok szép számban jöttek el és vásároltak is a kedvező árfekvésű és szép palántákból és virágokból. Az iskola is elégedett volt a bevételt illetően, hisz 110.000 Ft-ot árultak a lányok.
- Több bejelentés érkezett száguldó autókról, motorosokról és kóborló kutyákról. Az autók rendszámát a körzeti rendőr felé, a kóborló kutyákat a gencsapáti gyepmesternek jelentjük.
- Többen jelentették, hogy a kint lakó kertesek a keletkezett szennyvizüket nem zárt derítőbe, hanem a telkük hátsó részére vezetik, ezzel nagyfokú környezeti szennyezést okoznak. (talajszennyezés, rágcsálók elszaporodása) Ez ügyben felvettük a kapcsolatot a Séi Önkormányzattal további intézkedések megtétele ügyében.
- A tagdíj és úthasználati díj fizetési határideje 2019. április 30-án lejárt. Még mindig 120-an nem fizettek, ez közel 600.000 Ft –ot jelent. Aki késve fizet, késedelmi díjat fizet.
- 2019. június 1-től indul a Szép kertes Bizottság, hogy összeírja a szép kerteket, de össze írják az elhanyagolt gazos kerteket is. Az utóbbiak felszólításra számíthatnak.Virágvásár   -   2019. április 29.

Az idén is megrendezésre kerül a virág- és palántavásár. A felhívás ITT olvasható!Szemétszedés   -   2019. április 1.

Az Egyesület idén is megszervezi szemétszedési akcióját az Erdészettel közösen. A felhívás ITT olvasható!Civil bál   -   2019. január 9.

A Civil Kerekasztal idén is megrendezi Civil bálját. A felhívás ITT olvasható!Boldog Karácsonyt   -   2018. december 20.

KELLEMES KARÁCSONYI ÜNNEPEKET ÉS BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNUNK AZ EGYESÜLET MINDEN TAGJÁNAK ÉS VALAMENNYI KERTTULAJDONOSNAKVezetőségi ülés   -   2018. december 20.

Egyesületünk vezetőségi ülést tartott 2018. december 14-én. A jegyzőkönyvet ITT olvashatja!Ingyen jogsi vagy nyelvvizsga   -   2018. december 16.

A Vas Megyei Szent Flórián Tűzoltó és Polgári Védelmi Szövetség keresi azokat a fiatalokat Vas megyéből, akik:
- még nem dolgoznak és
- nappali tagozaton sem tanulnak most
- kacérkodnak azzal a gondolattal, hogy önkéntes tűzoltók (vagy később hivatásosak!) lehetnének és így óvhatnák, segíthetnék a környezetükben bajba jutottakat
- szeretnének jogosítványt ("B" kategória vagy "C1") szerezni
- hajlandóak egy kevés önkéntes munkát vállalni.

Mit ad a Szervezet a leendő önkéntes tűzoltó fiataloknak?
- fizetik nekik az autó jogsit, vizsgadíjjakkal együtt („B” vagy C1 kat. teljes képzés)
- ha a sikeres KRESZ vizsgáig ("B" kat.), még nem töltötte be a 20. életévét, akkor pluszban 25.000 Ft állami támogatást igényelhet, mintha ösztöndíj lenne
- önkéntes tűzoltó szolgálati helyet, munkaruhát biztosít
- és mindezekhez fizetnek minden útiköltséget, ezért bárhonnan jelentkezhetnek Vas megyéből
- sőt a program végén még egy kis pénzt is adnak, mert értékes önkéntes tűzoltó szolgálatot teljesített!

Részleteket a mellékelt tájékoztatóban, amit ITT olvashat!Rövid hírek   -   2018. október 31.

Felhívjuk a kerttulajdonosok figyelmét arra, hogy aki rendelkezik vízbekötéssel, az gondoskodjon a vízóraakna megfelelő fagymentesítéséről. Az épületben lévő víz leeresztéséről is gondoskodni kell. Aki pedig kint lakik, az nemcsak az akna védelméről, hanem a vezetékek szigeteléséről is gondoskodjon.

Arra is felhívjuk a figyelmet, hogy a hullott gyümölcsöt szedjük össze, mivel nagymértékben elszaporodott a vad állomány és bejárnak a kertekbe eleséget keresni. Ha nem találnak, talán nem garázdálkodnak kertjeinkben.

A tél közeledtével megszaporodnak a betörések. Legalább hetente egy alkalommal ellenőrizzük a kertünket, és ha betörést tapasztalunk, értesítsük a rendőrséget és az elnököt. Ha kint járunk a kertünkben, nézzünk rá a szomszéd kertjére is és ha bajt észlelünk hívjuk fel az elnököt, hogy értesítse a szomszédunkat, vagy netán az utcabeli károsultat.

VIGYÁZZUNK EGYMÁSRA, EGYMÁS ÉRTÉKEIRE!Tartozók listája   -   2018. október 25.

A tagdíj fizetési határideje április 30. volt. A tartozók telekszámait utcákra bontva ITT olvashatja!Tudósítás az ünnepségről   -   2018. augusztus 23.

Egyesüetünk idén is megtartotta a Legszebb kert, legrendezettebb utca verseny díjátadó ünnepségét, 2018. augusztus 18-án. Az eseményről a tudósítás elolvasható ITT!Tartozók listája   -   2018. augusztus 23.

A tagdíj fizetési határideje április 30. volt. A tartozók telekszámait utcákra bontva ITT olvashatja!Legszebb kert ünnepség   -   2018. július 31.

A szép kertes bizottság 2018. június 23-án megkezdte a kertek szemlézését. Fontos volt a bírálatnál:
- a kert folyamatos gondozottsága
- a telek környékének rendben tartása
- a tagdíj, úthasználati díj fizetése
- a telekszám kiírása
A Bizottság elvégezte munkáját és 2018. július 21-én megtartotta második ülését ahol összesítették a szép kerteket. Összesen 165 szép kertet számoltak össze a három hét alatt. Meghatározták a Hagyományos és Modern kertek körét, majd kiválasztották a legszebb 10-10 kertet.

Az ünnepségre 2018. augusztus 18-án kerül sor.

A meghívó ITT olvasható!Legszebb kert, legrendezettebb utca   -   2018. július 1.

Az Egyesület idén is megrendezi a Legszebb kert, legrendezettebb utca versenyét. A felhívás ITT olvasható!

Rövid hírek   -   2018. június 13.

- Értesítjük a fogyasztókat, hogy az E-on jelzése alapján 2018. július 5-én 8.00-16.00 óra között területünkön ÁRAMSZÜNET lesz.

- A szépkertes bizottság június 23-án megkezdi a kertek szemlézését. Fontos a bírálatnál a kert gondozottsága, a tagdíj fizetése és a telekszám kiírása.
Az ünnepségre 2018.augusztus 18.-án kerül sor.
Elmarad a palántavásár   -   2018. május 15.

A mára (2018. május 15-re) tervezett palántavásár a rossz idő miatt ELMARAD! Esőnap: előreláthatólag 2018. május 18.

Szemétszedés   -   2018. március 30.

Az Egyesület április 7-én ismét szemétszedést rendez területén. A tájékoztatót ITT olvashatja!

Közgyülés   -   2018. március 28.

Idén is megtartottuk szokásos évi közgyűlésünket.
Az elmúlt 4 év beszámolóját ITT olvashatja!
A 2017-es beszámolót ITT olvashatja!
A jegyzőkönyvet ITT olvashatja!
A munkatervet ITT olvashatja!
A határozati javaslatot ITT olvashatja!Aktuális hírek   -   2018. február 12.

Az Elnökség 2018. február 12-én ülésezik, ahol meghatározzák a 2018. március 23-i közgyűlés napirendi pontjait, a 2018. évi munkaterv és határozati terv javaslatot. Meghallgatják Horváth Zoltán vállalkozót aki internet szolgáltatást kíván létrehozni a területen. Beszámol a jelölő bizottság az eddig beérkezett választási adatokról, majd összeállítják a közgyűlés forgató könyvét.
A Közgyűlés a Berzsenyi Dániel Könyvtárban lesz, a meghívókat az Elnökség március 10.-ig postára adja.

Tűz   -   2018. január 21.

2018. január 19-én az esti órákban a Gyöngyvirág u. 38-as telken teljesen porig égett a hétvégi faház. A tűz okát a hatóságok vizsgálják.
Felhívás   -   2018. január 20.

2018. március 31-én lejár a jelenlegi ELNÖKSÉG és FELÜGYELŐ BIZOTTSÁG mandátuma. Az újraválasztási és jelentkezési felhívás ITT olvasható!