Hírek

Aktuális híreink

Civil bál   -   2019. január 9.

A Civil Kerekasztal idén is megrendezi Civil bálját. A felhívás ITT olvasható!Boldog Karácsonyt   -   2018. december 20.

KELLEMES KARÁCSONYI ÜNNEPEKET ÉS BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNUNK AZ EGYESÜLET MINDEN TAGJÁNAK ÉS VALAMENNYI KERTTULAJDONOSNAKVezetőségi ülés   -   2018. december 20.

Egyesületünk vezetőségi ülést tartott 2018. december 14-én. A jegyzőkönyvet ITT olvashatja!Ingyen jogsi vagy nyelvvizsga   -   2018. december 16.

A Vas Megyei Szent Flórián Tűzoltó és Polgári Védelmi Szövetség keresi azokat a fiatalokat Vas megyéből, akik:
- még nem dolgoznak és
- nappali tagozaton sem tanulnak most
- kacérkodnak azzal a gondolattal, hogy önkéntes tűzoltók (vagy később hivatásosak!) lehetnének és így óvhatnák, segíthetnék a környezetükben bajba jutottakat
- szeretnének jogosítványt ("B" kategória vagy "C1") szerezni
- hajlandóak egy kevés önkéntes munkát vállalni.

Mit ad a Szervezet a leendő önkéntes tűzoltó fiataloknak?
- fizetik nekik az autó jogsit, vizsgadíjjakkal együtt („B” vagy C1 kat. teljes képzés)
- ha a sikeres KRESZ vizsgáig ("B" kat.), még nem töltötte be a 20. életévét, akkor pluszban 25.000 Ft állami támogatást igényelhet, mintha ösztöndíj lenne
- önkéntes tűzoltó szolgálati helyet, munkaruhát biztosít
- és mindezekhez fizetnek minden útiköltséget, ezért bárhonnan jelentkezhetnek Vas megyéből
- sőt a program végén még egy kis pénzt is adnak, mert értékes önkéntes tűzoltó szolgálatot teljesített!

Részleteket a mellékelt tájékoztatóban, amit ITT olvashat!Rövid hírek   -   2018. október 31.

Felhívjuk a kerttulajdonosok figyelmét arra, hogy aki rendelkezik vízbekötéssel, az gondoskodjon a vízóraakna megfelelő fagymentesítéséről. Az épületben lévő víz leeresztéséről is gondoskodni kell. Aki pedig kint lakik, az nemcsak az akna védelméről, hanem a vezetékek szigeteléséről is gondoskodjon.

Arra is felhívjuk a figyelmet, hogy a hullott gyümölcsöt szedjük össze, mivel nagymértékben elszaporodott a vad állomány és bejárnak a kertekbe eleséget keresni. Ha nem találnak, talán nem garázdálkodnak kertjeinkben.

A tél közeledtével megszaporodnak a betörések. Legalább hetente egy alkalommal ellenőrizzük a kertünket, és ha betörést tapasztalunk, értesítsük a rendőrséget és az elnököt. Ha kint járunk a kertünkben, nézzünk rá a szomszéd kertjére is és ha bajt észlelünk hívjuk fel az elnököt, hogy értesítse a szomszédunkat, vagy netán az utcabeli károsultat.

VIGYÁZZUNK EGYMÁSRA, EGYMÁS ÉRTÉKEIRE!Tartozók listája   -   2018. október 25.

A tagdíj fizetési határideje április 30. volt. A tartozók telekszámait utcákra bontva ITT olvashatja!Tudósítás az ünnepségről   -   2018. augusztus 23.

Egyesüetünk idén is megtartotta a Legszebb kert, legrendezettebb utca verseny díjátadó ünnepségét, 2018. augusztus 18-án. Az eseményről a tudósítás elolvasható ITT!Tartozók listája   -   2018. augusztus 23.

A tagdíj fizetési határideje április 30. volt. A tartozók telekszámait utcákra bontva ITT olvashatja!Legszebb kert ünnepség   -   2018. július 31.

A szép kertes bizottság 2018. június 23-án megkezdte a kertek szemlézését. Fontos volt a bírálatnál:
- a kert folyamatos gondozottsága
- a telek környékének rendben tartása
- a tagdíj, úthasználati díj fizetése
- a telekszám kiírása
A Bizottság elvégezte munkáját és 2018. július 21-én megtartotta második ülését ahol összesítették a szép kerteket. Összesen 165 szép kertet számoltak össze a három hét alatt. Meghatározták a Hagyományos és Modern kertek körét, majd kiválasztották a legszebb 10-10 kertet.

Az ünnepségre 2018. augusztus 18-án kerül sor.

A meghívó ITT olvasható!Legszebb kert, legrendezettebb utca   -   2018. július 1.

Az Egyesület idén is megrendezi a Legszebb kert, legrendezettebb utca versenyét. A felhívás ITT olvasható!

Rövid hírek   -   2018. június 13.

- Értesítjük a fogyasztókat, hogy az E-on jelzése alapján 2018. július 5-én 8.00-16.00 óra között területünkön ÁRAMSZÜNET lesz.

- A szépkertes bizottság június 23-án megkezdi a kertek szemlézését. Fontos a bírálatnál a kert gondozottsága, a tagdíj fizetése és a telekszám kiírása.
Az ünnepségre 2018.augusztus 18.-án kerül sor.
Elmarad a palántavásár   -   2018. május 15.

A mára (2018. május 15-re) tervezett palántavásár a rossz idő miatt ELMARAD! Esőnap: előreláthatólag 2018. május 18.

Szemétszedés   -   2018. március 30.

Az Egyesület április 7-én ismét szemétszedést rendez területén. A tájékoztatót ITT olvashatja!

Közgyülés   -   2018. március 28.

Idén is megtartottuk szokásos évi közgyűlésünket.
Az elmúlt 4 év beszámolóját ITT olvashatja!
A 2017-es beszámolót ITT olvashatja!
A jegyzőkönyvet ITT olvashatja!
A munkatervet ITT olvashatja!
A határozati javaslatot ITT olvashatja!Aktuális hírek   -   2018. február 12.

Az Elnökség 2018. február 12-én ülésezik, ahol meghatározzák a 2018. március 23-i közgyűlés napirendi pontjait, a 2018. évi munkaterv és határozati terv javaslatot. Meghallgatják Horváth Zoltán vállalkozót aki internet szolgáltatást kíván létrehozni a területen. Beszámol a jelölő bizottság az eddig beérkezett választási adatokról, majd összeállítják a közgyűlés forgató könyvét.
A Közgyűlés a Berzsenyi Dániel Könyvtárban lesz, a meghívókat az Elnökség március 10.-ig postára adja.

Tűz   -   2018. január 21.

2018. január 19-én az esti órákban a Gyöngyvirág u. 38-as telken teljesen porig égett a hétvégi faház. A tűz okát a hatóságok vizsgálják.
Felhívás   -   2018. január 20.

2018. március 31-én lejár a jelenlegi ELNÖKSÉG és FELÜGYELŐ BIZOTTSÁG mandátuma. Az újraválasztási és jelentkezési felhívás ITT olvasható!Civil bál   -   2017. december 16.

CIVIL BÁL lesz 2018.01.27-én, 18 órai kezdettel a Puskás Tivadar Szakképző Iskola éttermében. Rendező a Szombathelyi Civil Kerekasztal.
Több menüből választható vacsora – zene – műsor – tombola lesz, a belépő és a vacsora várható költsége: 3.000 Ft/fő.
Jelentkezni 2018. január 10-ig a Szombathelyi Civil Kerekasztalnál lehet (Szombathely, Ady tér 5.).Betörés   -   2017. november 28.

2017. nov. 25-26-án a séi erdőúton több kertet feltörtek, bementek az épületekbe, ahonnét kerti gépeket, szerszámokat vittek el. A tulajdonosok értesítették a rendőrséget, az elnököt és egymást is. Az okozott kár elég jelentős. A rendőrség a helyszíni nyomok alapján megkezdte a nyomozást, az egyesület kihelyezte a kamerákat és értesítette a társ Polgárőrséget is. Arra kérjük a kerttulajdonosokat, hogy legalább hetente ellenőrizzék le a tulajdonukat és ha betörést észlelnek, hívják ki a rendőrséget és jelezzék az elnöknek az eseményt.
Rövid hírek   -   2017. november 24.

- Az Erdészeti ZRT 2017. november 21.-én gréderrel helyreállította a fa szállítások kapcsán okozott úthibákat.

- Kérjük a vízzel rendelkező kerttulajdonosokat, hogy a vízóra aknában a szükséges fagyvédelemről gondoskodjanak.

- Közöljük tagjainkkal, hogy 2018. március 31-én lejár a jelenlegi ELNÖKSÉG és FELÜGYELŐ BIZOTTSÁG mandátuma. Alapszabályunkban meghatározottak szerint lehet jelölni Elnököt, Alelnököt, Elnökségi tagot, Felügyelő Bizottsági Elnököt és tagokat. Kérjük Önöket, hogy javaslatukat Baráth István Jelölő Bizottsági Elnöknek tegyék meg. Tel: +3620/374-3601. Jelölési határidő: 2018. január 31.
Rövid hírek   -   2017. október 2.

A Parkerdei Kertbarát Egyesület tagjai közül néhányan létrehoztak egy facebook oldalt, Parkerdő adok-veszek címszó alatt. Céljuk, hogy a hozzájuk csatlakozó kertesek, egymás között érdeklődjenek termékek, eszközök, gépek, adás-vételéről, cseréjéről. Az oldal közelebb hozhatja a területen kertészkedő tulajdonosokat. Csatlakozz Te is hozzájuk!

Az Erdészet nagyméretű fakitermelést végez a séi fekete fenyves dűlőben és a séi önkormányzat tulajdonában lévő utakon szállítja ki a kitermelt fát (Séi erdőút, Bükkfa utca). Ezen utak és az Erdészet, valamint a Szombathelyi Önkormányzat útja is károsodott (két aszfalt közötti út, valamint a volt erdészház és a területünk közötti út). 2017.szeptember 25-én az Erdészet hivatali helyiségében, Sörös István Sé Polgármestere, Nemes Miklós séi aljegyző, Molnár Lajos az Egyesület elnöke és Németh János okl. erdőmérnök az Erdészettől a fentiek miatt ült le tárgyalni. Molnár Lajos elnök felvetette, hogy azon utak amelyen történik a szállítás, az egyesület tartja karban és nagymértékben károsodtak, ezért kéri az erdészetet az okozott kár megszüntetésére. Az erdészet képviselője vállalta, hogy október végéig gréderrel helyreállítják az okozott károkat.

2017. szeptember 29-én az esti órákban a Katasztrófavédelem tűzoltói, az Akácos utcában elhárítottak egy villamos légvezetékre dőlt fenyőfát. A légvezeték ideiglenes kikapcsolását az E-on szakemberei végezték el. Ez úton is köszönjük a két szervezet gyors munkáját.Tudósítás rendezvényeinkről   -   2017. augusztus 23.

Egyesüetünk idén is megtartotta a Legszebb kert, legrendezettebb utca verseny díjátadó ünnepségét, 2017. augusztus 19-én. Ugyanezen a napon tartottuk Nyitott porta mozgalmunkat is. Mindkét eseményről a tudósítás elolvasható ITT!Legszebb kert, legrendezettebb utca   -   2017. augusztus 5.

Egyesüetünk idén is megrendezi a Legszebb kert, legrendezettebb utca verseny díjátadó ünnepségét 2017. augusztus 19-én. A meghívó elolvasható ITT!
Mint minden évben, úgy idén is a déltán a Nyitott porta mozgalomé. Ennek meghívóját ITT olvashatja!Eljárás tulajdonossal szemben   -   2017. augusztus 5.

2017. július 12-én a délelőtti órákban a Vasvárról érkező anyag lerakását a Búzavirág u. 523. számú kert tulajdonosa, Demény Zsolt azzal akadályozta, hogy a gépkocsi mögé állt, megakadályozva az anyag lebillentését. Mivel az É-D-i Fő út a Séi Önkormányzathoz tartozik mint közút, 2017. július 14-én az illető személy ellen feljelentést tettünk a község jegyzőjénél. Az okozott kárt (a gépkocsi állásidejének megtérítési költségét) az Egyesület Elnöksége fogja eldönteni, hogy ki viseli.Vizes hír   -   2017. júniuis 26.

Az Egyesület területén június 20. óta nem volt víz. Az erről szóló tájékoztatás IDE kattintva olvasható!Fekvőrendőr elbontás   -   2017. június 26.

Az Egyesület elnöke Rapali Mártont bízta meg a szabálytalanul épített fekvőrendőrök elbontásával. A meghatalmazás IDE kattintva olvasható!Rövid hírek   -   2017. június 26.

- Az Elnökség 2017. június 24-én ülést tartott, a Szép kertes Bizottsággal. Döntöttek az ügyben, hogy a 2017. évi rendezvényt 2017. augusztus 19.-én tartják délelőtt 10.00 órai kezdettel, délután pedig 14.00 órától a Nyitott Porta rendezvényt.

- Felosztották az utcákat a tagok között akik végigjárják a területet és javaslatot tesznek az Elnökségnek 2017. július 22-ig, hogy kik lesznek az idén a szép kertek és az első 10-10 helyezett, valamint melyik utca lesz a "Legrendezettebb utca".

- 2017. július 28-án ismét kapunk virágot a Parti kertészettől, osztása mg azon a héten megtörténik.

- A Herman Ottó Szakközép iskola diákjai 2017. június 29.-én délelőtt látogatnak hozzánk, több szép kertet néznek meg.